Risotto cu ardei copt, la Multicooker

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 10 Noi 2013 | 5220 vizualizari

 

Este clar, orezul de orice tip va fi si in orice mod, il voi pregati de-acum inainte numai la multicooker.
Foarte bun a iesit si nici n-am avut grija lui!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr orez Risotto
  • 2 cepe
  • 2 ardei kapia copti
  • 2 ardei gogosar copti
  • 650 ml supa de pui
  • 3 foi de dafin
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ardei copt, la Multicooker:

Am avut un pui de la tara din care am preparat si friptura si supa, asa ca am folosit supa si la orez.

Ardeiul copt l-am avut la congelator.

Spalam orezul si il lasam in apa pana pregatim restul ingredientelor.

Luam doua linguri de grasime din supa, dupa ce s-a ridicat la suprafata, si am pus-o in vasul multicookerului.

Tocam  ceapa marunt.

Conectam aparatul la sursa de curent, apasam butonul MENU si setam programul FRY pentru 10 minute.

Cand se incinde grasimea in vas, adaugam ceapa si lasam sa se prajeasca mestecand cu spatula, din cand in cand.

Cand ceapa devine translucida, adaugam ardeiul, asa congelat si tocat marunt si il lasam pana la finalizarea programului.

Apoi adaugam foile de dafin, cimbru, sare si piper, orezul si omogenizam. 

Punem supa, inchidem capacul, setam programul RICE(de la butonul MENU) si apasam butonul START.

Cand programul este finalizat, aparatul trece pe modul KEEP WARM, il deconectam de la sursa de curent si scoatem vasul.

A iesit foarte bun si nu s-a lipit cum se intampla de multe ori, pregatindu-l pe aragaz.

Se serveste ca garnitura la diverse fripturi sau peste, noi am servit cu friptura de pui.

TIPS-URI

1

La final se poate presara peste orez, patrunjel tocat sau marar, dupa preferinta.

2

Supa de pui se poate inlocui cu apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ardei copt, la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort aperitiv la Multicooker